Heimdall 125 år 5 mars 2016

Heimdall-broder,
Det går knappast att hävda annat än att Heimdalls 125-årsjubileum blev lyckat! Mycket lyckat! Glada gäster och härliga lokaler, passande musik och glittrande skönsång, god mat och makalösa tal.

Vårt syskonsällskap Idun bjöd på en världsjurist som minst av allt går av för hackor. Hans Corells insiktsfulla tankar om rättssäkerhet och fred i ett globalt perspektiv fick dessutom i vart fall för mig en särskild mening med Gustaf Cederströms monumentala Stenbock-målning bakom talaren – samma plats och samma briljanta talekonst men dock en helt annan tid och ett helt annat budskap.

F ö är det bara att böja sig i vördnad och beundran också för våra andra båda talare norrifrån – elegant språkekvilibristik och ömsom öppen, ömsom underfundig humor parat med sakligt innehåll gör att varje tillställning, då Concordias och Iduns kändisretorer Kjell Kallenberg och Jan-Sture Karlsson ställer upp, har garanterade höjdpunkter på sitt program.

Men också i övrigt kunde vi glädja oss åt varma och välformulerade anföranden, mästerligt insorterade under kvällen av en oförlikneligt kunnig, kvick och kvalificerad dirigent, nämligen Sixten Nordström, kvällens toastmaster.

En och annan gåva kom Heimdall också till del. På det nu medsända fotot syns Concordias läckra ljusstake i skånskt passande guld och rött men också Iduns medalj, vars randinskrift ”Heimdall 1891-2016” fotot dock inte låter oss njuta av.

I sinom tid kommer resultatet av Göran Ivebergs fotografiska aktivitet under kvällen att delges detta mejls adressater. Fotografen låter dock hälsa att bara ett begränsat antal deltagare kommer att återfinnas på hans hårt redigerade foton men tröstar övriga med sin ambition att efterhand se till att envar i Heimdalls sammankomster någorlunda frekvent deltagande broder någon gång kommer att få vara med…!

Avslutningsvis erinras om att det närmast blir sammankomster tisdagarna den 12 april (om Tutanchamons grav och styvmodern Nefertitis eventuella dito alldeles intill) och den 10 maj (om multiresistenta bakterier och zikavirus m m).

Högst sällskapliga hälsningar,

Frank Orton
Ordf